Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

            

    Skivad ättiksgurka,jätte gott !

 

- västeråsgurka,typ..        1kg eller 2kg eller 5 kg

- dillkronor, ell -kvistar

- ättikssprit , 12%          1dl   "   2dl   "  5dl

- socker                     4dl   "   8dl   "  2kg

- bruna senapsfrön           1msk  "  0,2dl  "  1/2dl(ca 35g)

- salt                    11/2msk  "  3msk   "  1dl(ca 12g)

- svartvinbärsblad

- pepparrot

 

Borsta gurkorna rena med en mjuk borste i kallt vatten. Skär dem i skivor. Varva dem med dillkronor i rena glasburkar. 

    Blanda samman ättikssprit, socker, senapsfrön (med de bruna blir det godare) och salt. Häll blandningen över de skivade gurkorna. Klyfta i några pepparrotsbitar. 

    Sätt på locket och förvara i kylskåpet. Klar om några dagar.

 

    Gurkorna håller sig i ca 2mån. Har du i pepparroten, håller de sig hela vintern.

***********************

 

Samma recept har jag provat på kokta rödbetor och det funkar.

 

För ett par veckor sedan gjorde jag gurkorna med vanliga dillkvistar i stället för  dillkronor som saknades i min mataffär. Gurkorna var så goda så en burk gick åt på 2 dgr !!

Det här receptet är jätte lätt, kan varieras o bytas lite, vitlök i skall jag ha nästa gång.

Och den första burken som gick åt av bara farten, fyllde jag på med nya gurkskivor. Tidigare år har det också funkat.  

 

PS: Gurkskivorna skall gärna vara lite tjockare än i affärerna. Blir knaprigare då.

DS:   gamla pk

                           

.

   

 

 

 

( bildspel laddas... )

 

 

Dagens citat

~~

#####

????????????????

#####

Vädret på

 

    Vädret på...

 

       Lidingö

 

 
( väder laddas... )

 


**********

Vädret Lidingö

************

 

    

 

 

 

( besöksräknare laddas... )

     

 

Om du vill göra en egen hem-

sida, klicka då på Zoomin-

logon här nedan eller

högst upp till höger.

 

Zoomin.se

Med en klick på knappen

nedan öppnas en ny sida.

 

        ******

#####

 

************* <