Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

            

Rabarbersaft 1.

Portioner: 1 liter koncentrerad saft
Tid: 30 minuter

Ingredienser:
1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker
 

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.
2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.
3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

********************************************** 

Rabarbersaft 2

* Ca 2 liter (1kg) oskalad rabarber i bitar (jag skär dem ca 2-3cm tjocka)
* 2-3 citroner i skivor (jag brukar skära bort citronskalet så smaken inte blir så besk)
* ½kg socker

Koka vatten.
Varva rabarber, citronskivor och socker i t.ex en stor kastrull och häll på det kokade vattnet. Det ska alltså vara hett. Lägg ett lock på och låt stå hela natten. Nästa morgon silas saften och hälls på flaska. Förvaras svalt.
Den ska spädas ut.

Rabarbersaften kan med fördel även göras med jordgubbar, hallon osv... 


*****************************

Läskande god rabarbersaft 3.            Receptet kommer ur Annas nya mat

  1. Koka rabarbern med vatten, men utan socker i rymlig gryta i 15 min.
  2. Häll upp massan i silduk (på silställning över bunke) och låt saften självrinna ca 30 min.
  3. Mät saftmängden, så att det går att beräkna hur mycket socker som behövs.
  4. Häll tillbaka saften i den urdiskade grytan, rör ner sockret och koka saften ett par minuter utan lock.Skumma av noga, men rör för övrigt så lite som möjligt. Blanda eventuellt ut natriumbensoat i lite av den kokheta saften och rör sedan ut detta i hela saften.
  5. Fyll på den varma saften på perfekt rena flaskor - fyll ända upp och sätt på akruvkork. Förvara saftflaskorna svalt. 

    ******************

    ***************************

     

    Rådjurskydd    Receptet kommer från boken Inred ute av Reva Hallbäck

    ·         4 dl vatten

    ·         2 dl ammoniak

    ·         1 dl blodmjöl

    ·         blompinnar, oasisblock

    ·         liten spann med lock

    Rör ihop blandningen utomhus. Skär oasisblocken i decimeterstora kuber och lägg ner dem och låt dem dra åt sig av medlet i minst en kvart. Trä upp dem på pinnar som du trycker ner i marken nära de växter som rådjuren vanligtvis brukar äta av. Doppa pinnarna i röran igen efter någon vecka. Spar medlet i spannen så att du har till nästa gång.

     

    2007-07-15.

 

.

   

 

 

 

( bildspel laddas... )

 

 

Dagens citat

~~

#####

????????????????

#####

Vädret på

 

    Vädret på...

 

       Lidingö

 

 
( väder laddas... )

 


**********

Vädret Lidingö

************

 

    

 

 

 

( besöksräknare laddas... )

     

 

Om du vill göra en egen hem-

sida, klicka då på Zoomin-

logon här nedan eller

högst upp till höger.

 

Zoomin.se

Med en klick på knappen

nedan öppnas en ny sida.

 

        ******

#####

 

************* <